Nyttiga Rödbetsbiffar! enkla!
Hur du lagar samma underbara mat som jag! :D
Rödbetsbiffar med bulgur och vitlökssås!
Mättar 4 personer.
Rödbetsbiffar ( ingreditienser) :
3 rödbetor
3 ägg
2dl kokta röda linser
1,5dl havregryn
1,5dl vetemjöl
1 gul lök
salt och peppar efter smak.
Om du har råa röda linser så kokar du dem först och då kokar du 1dl linser i 2 dl vatten, dem e klara på cirka 5min du vill inte ha dem överkokta :)
Sedan skalar du och river rödbetorna. Finhacka löken och häll i allt i en bunke. Ta i mjölet sist.
blanda med trägaffel eller för hand. Sätt på stekpannan och ha i lite olja, när pannan är varm så tar du upp vad som lagom fyller din hand av smeten och lägger i panan så blir det perfekta biffar :) Steks cirka 2-3 min på varje sida.
Bulgur:
Koka upp en halv påse på en gång för det funkar att frysa inoch bara värma i mikron sedan.
5dl bulgur kokas i 1Liter vatten.
Sätt på vattnet låt det börja koka, stoppa i 2 grönsaksbuljong tärningar och 30 sek efter det har du i bulguren, det tar cirka 15 min att koka.
Vitlökssås:
För er som gillar mycket sås:
5dl gräddfil
2 super stora vitlöksklyftor.
Pressa vitlöken och blanda runt :)
Rödbetsbiffar med bulgur och vitlökssås!
Mättar 4 personer.
Rödbetsbiffar ( ingreditienser) :
3 rödbetor
3 ägg
2dl kokta röda linser
1,5dl havregryn
1,5dl vetemjöl
1 gul lök
salt och peppar efter smak.
Om du har råa röda linser så kokar du dem först och då kokar du 1dl linser i 2 dl vatten, dem e klara på cirka 5min du vill inte ha dem överkokta :)
Sedan skalar du och river rödbetorna. Finhacka löken och häll i allt i en bunke. Ta i mjölet sist.
blanda med trägaffel eller för hand. Sätt på stekpannan och ha i lite olja, när pannan är varm så tar du upp vad som lagom fyller din hand av smeten och lägger i panan så blir det perfekta biffar :) Steks cirka 2-3 min på varje sida.
Bulgur:
Koka upp en halv påse på en gång för det funkar att frysa inoch bara värma i mikron sedan.
5dl bulgur kokas i 1Liter vatten.
Sätt på vattnet låt det börja koka, stoppa i 2 grönsaksbuljong tärningar och 30 sek efter det har du i bulguren, det tar cirka 15 min att koka.
Vitlökssås:
För er som gillar mycket sås:
5dl gräddfil
2 super stora vitlöksklyftor.
Pressa vitlöken och blanda runt :)